BigReca - Iaşi

Contact: 0757.047.588
Facebook Bigreca

Brand > Travertin

Travertinul                                                                                                                          

Travertinul este o rocă naturală sedimentară de calcar, specială datorită culorilor unice (de la alb, crem, până la nuanţe de gri şi brun). Finisat, capătă o elegantă aparte şi da culoare spaţiilor în care este folosit.

Datorită caracteristicilor fizico-mecanice, travertinul se poate folosit atât pentru lucrările de interior - pardoseli şi pereţi (inclusiv în zonele umede), şeminee, blat-uri cât şi pentru cele de exterior - alei, terase, faţade, ancadramente, trepte, coloane sau glafuri, însă mai puţin recomandat la pardoselile destinate traficului intens.

Travertinul este un material care conferă o elegantă aparte spaţiilor de locuit, este un material pretenţios, care are nevoie de puţină atenţie şi îngrijire.Pentru a-şi păstra aspectul inedit, travertinul trebuie ferit de substanţele acide precum oţetul, lămâia sau altele asemănătoare, curăţarea acestuia este de preferat să se facă cu un detergent special creat pentru piaţă naturală.

Principalele ţări de provenienţă ale travertinului sunt Italia, Turcia, Iran, Mexic.

În România sunt cunoscute carierele de travertin de la Geoagiu şi Cărpiniş. Cele mai utilizate tipuri de travertin sunt: Clasic Travertin, Crem Travertin, Noce Travertin, Travertin Romano Bianco şi Travertin Romano Silver.

Nu sunt brand-uri în această categorie!