BigReca - Iaşi

Contact: 0757.047.588
Facebook Bigreca

Brand > Marmura

Marmura                                                                                                                             
 
Marmura este unul dintre cele mai apreciate materiale încă din antichitate pentru multiplele sale variante de culoare şi moduri de a fi utilizată. Şi în zilele noastre marmură este la fel de des folosită în construcţii datorită proprietăţilor sale şi a designului rafinat pe care această îl reprezintă.  Marmură reprezintă stil, lux şi elegantă, produsele din marmură oferind un aspect unic, caracterizat printr-o frumuseţe deosebită.
 
Datorită caracteristicilor sale, marmură este recomandată mai ales pentru lucrările de interior: placaje pentru pardoseli şi pereţi, ancadramente, trepte, glafuri, elemente decorative, etc. Pentru lucrările exterioare, marmură trebuie tratată special întrucât este afectată de condiţiile atmosferice ce pot conduce la mătuirea sau fisurarea acesteia că urmare ciclului îngheţ-dezgheţ sau a ploilor acide. Se recomandă pentru pardoseli şi trepte cu trafic mic şi mediu, datorită coeficientului de uzură.
 
În funcţie de provenienţă, marmură prezintă aspecte foarte diferite: de la alb la negru, care oferă suprafeţe perfect unicolor, până la verde sau roşu. Fineţea granulatiei permite şlefuirea până la obţinerea unui finisaj de un luciu deosebit, punând în valoare atât nervurile cât şi nuanţă.
 
Gama de marmură este foarte largă, provenienţă fiind foarte extinsă: Italia, Grecia, Sp​​ania, Turcia, Portugalia, Brazilia. Ţară noastră are zăcământul de marmură de Ruşchiţa.

Nu sunt brand-uri în această categorie!